ΠΙΤΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ

Δικηγόρος  

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κορωπί. Φοίτησε στα δημόσια σχολεία του Δήμου μας (2ο Δημοτικό, 2ο Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο).Είναι παντρεμένη με τον Αντώνη Ξενάκη δικηγόρο και είναι μητέρα τριών παιδιών που φοιτούν στα σχολεία του Κορωπίου. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και αποφοίτησε το 2001. Από το 2003 ασκεί  δικαστηριακή μαχόμενη Δικηγορία με έδρα το Κορωπί. Έχει αναπτύξει αξιόλογη συνδικαλιστική και εθελοντική δράση στο επιστημονικό-επαγγελματικό χώρο της από το 2018. Από το 2023 είναι πρόεδρος της Γυναικείας Ένωσης Δικηγόρων Ελλάδας που  σκοπό έχει την προώθηση της ίσης δικαιοσύνης για τις γυναίκες και τα κορίτσια σε όλη την Ελλάδα ,την καταπολέμηση όλων των μορφών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας εις βάρος των γυναικών και κοριτσιών και την προστασία των δικαιωμάτων της Γυναίκας.Έχει μεγάλη εμπειρία στο χώρο γονεακής εκπαιδευτικής κοινότητας και έχει διατελέσει τα έτη που διέμενε με την οικογένειά της στην Ηλιούπολη Αττικής πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου. Από το 2019 διαμένει μαζί με την οικογένειά της  μόνιμα στον τόπο καταγωγής  και εργασίας της, το Κορωπί. Είναι νέο μέλος του δημοτικού συνδυασμού της πλειοψηφίας «Κορωπί-Νέο Ξεκίνημα» και συμμετέχει για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δημάρχου Κρωπίας για ανανέωση και συμπόρευση νέων εκλεκτών υποψηφιοτήτων στη μεγάλη προσπάθεια- που έχει ήδη ξεκινήσει με την ολοκλήρωση βασικών έργων υποδομής-ριζικής αλλαγής των δεδομένων συνθηκών ζωής, εργασίας, εκπαίδευσης, κοινωνικής προστασίας, υγείας, άθλησης κ.α στο Δήμο Κρωπίας.

Στις δημόσιες ανακοινώσεις της υποψηφιότητάς της, μεταξύ άλλων, επισημαίνει τα εξής:Η υποψηφιότητα αυτή (και είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση) ήρθε ως φυσική εξέλιξη σε μια προσωπική πορεία που ξεκίνησε κάποια χρόνια πριν, αναφερόμενη στην γονεακή, επιστημονική, επαγγελματική, εθελοντική δράση που ανέπτυξε. Τον Δήμο Κορωπίου ως κτηματική περιφέρεια τον γνωρίζω πολύ καλά, όχι μόνο γιατί έχω μεγαλώσει εδώ. Κυρίως γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες του ως προς τον αστικό ιστό, τον χαρακτήρα των εκτάσεών του, τις υποδομές και τις δυνατότητές του εξαιτίας της δουλειάς μου. Και όσο και αν ακούγεται περίεργο εξαιτίας των δυσκολιών που έχω αντιμετωπίσει στην προσπάθεια να βρω τις πιο επωφελείς λύσεις για τους εντολείς μου, τον έχω αγαπήσει ακόμα περισσότερο…Ο  πρώτος λόγος που με οδήγησε να θέσω υποψηφιότητα ως δημοτική σύμβουλος είναι για να εισφέρω προς όφελος όλων μας και με σκοπό την εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων που μας παρέχει ο τόπος μας με πνεύμα εθελοντισμού και προσφοράς και με βασικό μου όπλο την εκ του επαγγέλματός μου εμπειρία ότι λύσεις μπορούν να βρεθούν ακόμα και για τα δυσκολότερα των προβλημάτων αρκεί να εργαστείς συστηματικά και πειθαρχημένα, να συνεργαστείς με τους συνοδοιπόρους σου και να καταβάλλεις τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να ξεπεραστούν εμπόδια γραφειοκρατικά και πρακτικά που αποτελούν την καθημερινότητάς μας.

Για τον νυν Δήμαρχο Κρωπίας και εκ νέου υποψήφιο και επικεφαλής υποστήριξε τα ακόλουθα:

Δημήτριος Κιούσης : Ο πλέον κατάλληλος για τη θέση. Ο Δήμος μας βρίσκεται ήδη με προγενέστερες ενέργειες του ίδιου ως Δημάρχου σε πορεία ολοκλήρωσης έργων που εκείνος εισηγήθηκε και έθεσε σε τροχιά υλοποίησης. Η ολοκλήρωση αυτών σε συντόμους χρόνους όπως επιθυμούν όλοι οι Δημότες δεν εξαρτάται στο μεγαλύτερο ποσοστό από εκείνον. Οι διαδικασίες ολοκλήρωσης που περιλαμβάνουν εκταμιεύσεις κονδυλίων από προγράμματα, διαγωνισμούς ανάθεσης, έκδοση δικαστικών αποφάσεων επί ενστάσεων σε αυτά, συντονισμό ενεργειών φορέων της κεντρικής πολιτικής, ενέργειες που δεν ανήκουν στη δική του αρμοδιότητα. Αυτό που έχει αποδείξει μέχρι σήμερα είναι ότι ο Δήμος μας συμμετείχε με προτάσεις και πλήρεις φακέλους σε όλα τα προγράμματα χορήγησης κονδυλίων.Η ευρύτερη οικονομική συγκυρία βεβαίως είναι αυτή που δεν επέτρεψε και δεν επιτρέπει μέχρι και σήμερα την παροχή ποσών ικανών που να οδηγήσουν στην πραγματοποίηση όλων αυτών. Η επιλογή και χρονική προτεραιότητα αυτών που είναι έργα υποδομής, που αλλάζουν ριζικά βασικούς τομείς λειτουργίας του Δήμου ήταν επιβεβλημένη.Η εμπειρία του ως πολιτικού μηχανικού, η επαγγελματική του πορεία και οι γνώσεις του μέχρι την πρώτη εκλογή του ως Δημάρχου καθώς και η επανεκλογή του είναι οι κυρίες αιτίες που ο πολεοδομικός σχεδιασμός, τα αποθετικά έργα, τα έργα οριοθέτησης ρεμάτων και ταυτόχρονα η διατήρηση της αυτοτέλειας του Δήμου μας δρομολογήθηκαν και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους.Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι ο Δήμος μας δεν υπήρξε ποτέ αμιγώς αστικής φύσεως. Τώρα ξεκινάμε να προσεγγίζουμε ως προς τις βασικές υποδομές άλλους Δήμους. Σε αυτές τις εκλογές- το οποίο θεωρώ προσωπικά και είναι κομβικό- πρέπει να υποστηριχθεί εκείνος που είχε το όραμα, που ξέρει το αντικείμενο, που έχει την ικανότητα, τις γνώσεις και την εμπειρία να το ολοκληρώσει, που ήδη έχει έτοιμο το επόμενο βήμα. Στείρα αντιπρόταση απλά αλλαγής για την αλλαγή δεν είναι αρκετή.Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε να μαθητεύσουν νέες υποψηφιότητες για να διαπιστώσουμε αν διαθέτουν τα εχέγγυα και εννοώ τις ηγετικές ικανότητες, τις γνώσεις, την αφοσίωση και την πειθαρχία. Δεν μπορούμε να πατήσουμε τώρα φρένο. Με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου μας ο Δημήτρης Κιούσης μας κάλεσε  δίπλα του και την πρόταση του αποδεχθήκαμε πρόσωπα που καθένα από τη δική του μεριά θα τον συνδράμει να αυξήσει ταχύτητες λόγω της δικής του επαγγελματικής του εμπειρίας, των δικών γνώσεων, της δικής του τριβής με τομείς όπως ο πολεοδομικός σχεδιασμός, η λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, η διαχείριση νομικών θεμάτων, η υγεία, η παιδεία, ο αθλητισμός, η κοινωνική πολιτική κ.λ.π.Καθένας από εμάς θέτει στη διάθεσή του Δημήτρη Κιούση τις δυνάμεις του γιατί τον εμπιστευόμαστε να μας οδηγήσει στην επόμενη φάση. Γνωρίζει το πως θα ανέβουμε πιο ψηλά».

Επικοινωνία:

Τηλ.: 6974416362

E–mail : mpitsaki2023koropi@gmail.com