ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ

MSc Οικονομολόγος – Περιφερειολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης 2019-2023 (Κορωπί στο Επίκεντρο) 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Είναι παντρεμένος με την Πωλίνα Παδιά και πατέρας τριών παιδιών, 6,  5, και 4 ετών, τα οποία φοιτούν στα δημόσια σχολεία του Κορωπίου. Η καταγωγή του από την πλευρά του πατέρα του είναι από την Αιτωλοακαρνανία και από την πλευρά της μητέρας του από την Μεσσηνία. Οι γονείς του, Ανδρέας Παπαευθυμίου (πτυχ. Θεολογίας και Ιστορίας και Αρχαιολογίας Παν. Αθηνών) υπηρέτησε ως καθηγητής στο 1ο Λύκειο Κορωπίου και Λυκειάρχης στο Λύκειο Μαρκοπούλου. Η μητέρα του, Κλεοπάτρα Πολυχρονοπούλου (πτυχ. Φιλοσοφικής σχολής Παν. Αθηνών) διετέλεσε καθηγήτρια Φιλολογίας στο 1ο Λύκειο του Κορωπίου και σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού. Από το 1989 είναι μόνιμος κάτοικος Κορωπίου.  Είναι Οικονομολόγος – Περιφερειολόγος, (πτυχ. Οικονομικής Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου Πανεπιστημίου) κάτοχος MSc στην Χωροταξία, Πολεοδομία και Περιφερειακή ανάπτυξη  (Πανεπιστήμιο  Θεσσαλίας). Eργάζεται την τελευταία 15ετία στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα ανάπτυξης και αξιοποίησης ακινήτων, ενώ την τελευταία 10ετία είναι μέτοχος της SKEPSIS consultants και μέτοχος της εταιρείας ΟΛΒΟΣ που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης.  Είναι εθελοντής αιμοδότης εδώ και 20 έτη. Εξελέγη το 2019 δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, επικεφαλής του ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού «Κορωπί στο Επίκεντρο». Είναι γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Ιανουάριο του 2022 και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Σφηττός από το 2019. Τον Ιούνιο του 2023 ανακοινώνεται η  κοινή δήλωση του Δημάρχου Κρωπίας Δημητρίου Κιούση και επικεφαλής του συνδυασμού της πλειοψηφίας και του Γιάννου Παπαευθυμίου, επικεφαλής του συνδυασμού Κορωπί στο Επίκεντρο για σύμπραξη και κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτριο Κιούση.

Η κοινή δήλωση της σύμπραξης των δύο επικεφαλής των συνδυασμών :

Η τρέχουσα περίοδος ως απόρροια της υποχρηματοδότησης, της εσωτερικής υποτίμησης και των ριζοσπαστικών αλλαγών σε διεθνές και εθνικό επίπεδο χαρακτηρίζεται από τεράστιες αξιακές, κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις.

Η πρόσφατη διοικητική περίοδος κατέδειξε την καταλυτική σημασία της σύνθεσης προς όφελος του τόπου και την διαλυτική επίδραση της τοξικότητας στην κοινωνία. Το Κορωπί βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Η κοινωνία κατακερματισμένη, κουρασμένη και σε ανάγκη αναμένει κατανόηση, λύσεις και θετικές αλλαγές.

Οι προκλήσεις αυτές απαιτούν εμπειρία, βαθιά γνώση των αυτοδιοικητικών θεμάτων, ισχυρά τεχνοκρατική προσέγγιση, σχέδιο και νέες προσεγγίσεις. Η αδήριτη αυτή ανάγκη για θετική προσέγγιση, υπερβατική διάθεση και προσφορά ωθεί ενεργούς, υπεύθυνους πολίτες και αυτοδιοικητικούς στην αναζήτηση δημιουργικών συνθέσεων. Για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών ενώνουμε δυνάμεις.

Οι δυο δημοτικές παρατάξεις, η Διοικούσα παράταξη «Νέο Ξεκίνημα» και «Το Κορωπί στο Επίκεντρο» («Επίκεντρο»), η ελάσσων αντιπολίτευση, συμφωνούν να κατέλθουν ως συνασπισμός παρατάξεων στις επικείμενες εκλογές.

https://stoepikentro.com/-2023

Η συνέντευξη του Γιάννου Παπαευθυμίου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «το Κορωπί στο επίκεντρο» και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Κρωπίας στον δημοσιογράφο Κ. Τσαπάκη και στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» στις 7.7.23. Μίλησε για την σύμπραξη με την παράταξη της Δημοτικής Αρχής «Κορωπί Νέο Ξεκίνημα» και τους λόγους της κοινής καθόδου στις επικείμενες εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, την ανάγκη για ανάδειξη νέων ιδεών, νέων στελεχών, τη διαφορετική προσέγγιση και αντίληψη για την πολιτική, για την αναγκαία θετική προσέγγιση και στάση, για τις συναινέσεις, για την αυτοδιοίκηση και για πολλά ακόμα. Αγκαλιάστε την θετική προσπάθεια, συμβάλλετε στην πρόοδο, ελάτε μαζί.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/tlwxzlmm2h08/o-7072025

Επικοινωνία:

Τηλ.: 6972101877

Ε-mail : k.sto.epikentro@gmail.com , giannospapaef@gmail.com