ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ) του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού-Γυμναστής, πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ ΕΚΠΑ

Έχει  γεννηθεί και μεγαλώσει στο Κορωπί, μόνιμος κάτοικος . Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Χριστοδούλου, που είναι δασκάλα στο 4ο Δημοτικό σχολείο Κορωπίου και έχουν έναν γιο, τον Θάνο Λάμπρου, μαθητή Λυκείου.

Φοίτησε στα δημόσια σχολεία του Δήμου μας και σπούδασε στην Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και πήρε το πτυχίο του με ειδικότητα την καλαθοσφαίριση. Ήταν αθλητής καλαθοσφαίρισης του Γ.Σ. Κορωπίου για 22 συναπτά έτη από το 1982 έως το 2004, εκπροσωπώντας, όπως συνηθίζει να λέει «με περηφάνια την πόλη μου».  Ταυτόχρονα όλα αυτά τα έτη έως και σήμερα ήταν  και είναι προπονητής στις ακαδημίες καλαθοσφαίρισης του συλλόγου αυτού. Μέλημά του είναι:  «να φτιάξω πρώτα σωστά παιδιά με ήθος και ευγένεια και μετά αθλητές». Έχει δουλέψει ως εθελοντής στον Δήμο μας αλλά και στον Γ.Σ. Κορωπίου. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον Δήμο Κρωπίας ως γυμναστής.

Για την εμπειρία του αυτή, μαζί με τους άξιους συνεργάτες του είπε,  ότι είχε «την αμέριστη  βοήθεια του Δημάρχου και του Δημοτικού συμβουλίου με αποτέλεσμα να  έχουμε αναβιώσει  την  αίγλη των γυμναστηρίων και του αθλητισμού για όλες τις ηλικίες .Στόχος μου ήταν και είναι να μεταλαμπαδεύω τις γνώσεις μου σε όλους και όνειρό μου, το όνομά μου να μείνει ταυτισμένο με τον αθλητισμό της πόλης μας».

Επικοινωνία: 

Τηλ.: 6948609324

E-mail : spiros3333@yahoo.gr

FΒ :