ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Πολιτικός Επιστήμων, Ιστορικός Ερευνητής, Συγγραφέας, Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Σφηττός» Δήμου Κρωπίας

Γεννήθηκε & μεγάλωσε στο Κορωπί από όπου και κατάγεταικαι είναι γιος του Ιατρού Πνευμονολόγου/Εντατικολόγου του Κέντρου Υγείας Κορωπίου & μέλους της δημοτικής επιτροπής υγείας Βασιλείου Κωνσταντάρα και της Αμαλίας Ντούνη.

Είναι Πολιτικός Επιστήμονας (Πανεπιστήμιο Κρήτης), ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας ιστορικών βιβλίων, μεταξύ άλλων των «Ιωάννης Καποδίστριας-βιογραφία», «ΠΡΟΣΩΠΑ 1821» κ.α. Έχουν συνολικά εκδοθεί 7 βιβλία του, τα οποία έχουν επανακυκλοφορήσει από τις εφημερίδες «ΕΣΤΙΑ» & «Δημοκρατία». Επίσης έχει εξειδικευμένη επιμόρφωση στην «Ελληνική Στρατιωτική Ιστορία» και στο «Marketing & Brand» από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τέλος έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης. Είναι Μέλος της ΕΔΗΠΗΤ (Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας-Θράκης) ως αρθογράφος, μέλος της ΕΝΑ (Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών) και μέλος της Εταιρείας Ιστορικών και Κοινωνικών Μελετών Κορωπίου.

Έχει εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος τόσο το 2014 όσο και το 2019 με τον συνδυασμό Κορωπί Νέο ξεκίνημα, του Δημάρχου Δημητρίου Κιούση. Από το 2019 έως το 2021 διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κρωπίας (ΚΕΔΚ) ενώ από τον Φεβρουάριο του 2022 έως σήμερα είναι Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Σφηττός» Δήμου Κρωπίας, μεταξύ άλλων έργων όπως συντήρηση, αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων, διοργανώσε τα μεγάλα πολιτιστικά φεστιβάλ (Σφήττεια 2022&2023), Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, δράσεις δημοτικής βιβλιοθήκης) αλλά και μεγάλα αθλητικά events (πχ Σφήττιος Δρόμος)

Επίσης είναι εκπρόσωπος του Δήμου Κρωπίας, στο δίκτυο πόλεων με ποντιακές κοινότητες της ΚΕΔΕ από το 2021 έως σήμερα. Από το 2014 έως το 2019 ήταν τακτικό μέλος της Οικονομικής επιτροπής ενώ από το 2014 έως σήμερα είναι αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής Ποιότητας Ζωής. 

Επέλεξε να είναι εκ νέου υποψήφιος γιατί συντάσσεται με το πρόγραμμα και τις θέσεις του Δημήτρη Κιούση, έχει όραμα, μεράκι και εμπειρία να βοηθήσει τον τόπο μας σε οποιοδήποτε πόστο του ανατεθεί. Πιστεύει  «πως ο σωστός πολιτικός είναι εκείνος που παραδίδει την κατάσταση καλύτερα από ότι την παρέλαβε». 

Επικοινωνία: 

Τηλ.: 6986352689   

E-mail : konstantarask@yahoo.com

FB : Κωνσταντάρας Κωνσταντίνος

instagram : Κωνσταντάρας Κωνσταντίνος